De geschiedenis van deze autobusonderneming begon al in de jaren twintig in het Waasland. Daar begon Séverin Van Mullem (1890 - 1976) met het personenvervoer tussen Beveren en de stad Antwerpen. In die tijd gebeurde dit nog met paard en kar. Door het groeiende succes evolueerde dit later naar een autobusbedrijf. Stichter Séverin Van Mullem verhuisde na enkele jaren naar Boutersem waar het bedrijf haar activteiten in het lokale lijnvervoer ontwikkelde. In de jaren vijftig en zestig namen de drie zonen van Séverin Van Mullem de fakkel over en zo ontstonden uit dit eerste familiebedrijf verschillende vervoerondernemingen die elk actief bleven in het openbaar vervoer.

Albert Van Mullem (1914 - 1989) stichtte in Roosbeek (Boutersem) met zijn zonen Piet en Sylvain het bedrijf pvba Van Mullem & Zonen (tegenwoordig bvba Van Mullem en zonen) en moest al snel verhuizen naar het Industriepark te Tienen toen eind jaren '60 de garage in Roosbeek te klein werd.

De vennootschap heeft sinds haar ontstaan in 1966 steeds openbare autobusdiensten uitgevoerd, eerst in opdracht van de NMBS op de lijnen 22a, 142a en 338, sinds 1977 in opdracht van de NMVB en sinds 1991 in opdracht van De Lijn.

Momenteel zijn de diensten uitgebreid tot 25 autobussen en een veertigtal chauffeurs die dagelijks een gedeelte van het openbaar vervoer in Vlaams-Brabant uitvoeren.

Het openbaar vervoer is steeds de belangrijkste activiteit van de vennootschap geweest, maar ook in aanverwante sectoren is de vennootschap actief zoals het autocartoerisme, werknemersvervoer en schooldiensten. Het gehandicaptenvervoer is tot één van onze specialiteiten uitgegroeid.